Actueel

Nieuws

Regionaal nieuws dinsdag 28 november 2017

Meer dan een ton winst op Wassenaarse woning

Wie zijn huis eerder dit jaar in Wassenaar heeft verkocht, ving gemiddeld 122 duizend meer dan de aankoopprijs. Bij liefst vier op de vijf woningen maakten huiseigenaren tien procent of meer winst.

Regionaal nieuws dinsdag 21 november 2017

Gemeente wil onnodig veel woningen bij Duivenvoorde

De gemeente Leidschendam-Voorburg wil onnodig veel woningen in de Duivenvoordecorridor (DVC). De woningprijzen zijn sterk gestegen. Dan kun je al met veel minder woningen het verlies op het project binnen de afgesproken grenzen houden.

Regionaal nieuws dinsdag 24 oktober 2017

Zo! Zoetermeer: geen verhoging van de OZB voor woningen

ZÃ! Zoetermeer zal er volgende week bij het begrotingsdebat voor pleiten dat de OZB (Onroerendezaakbelasting) voor woningen niet toeneemt met een inflatiecorrectie van 2,6 procent.

Regionaal nieuws zaterdag 14 oktober 2017

Woningbouw op Landgoed Verboom gaat niet door

De geplande 21 woningen op het Landgoed Verboom langs de Westkanaalweg gaan niet door. De gemeenteraad wil slechts vier wooneenheden toestaan.

Regionaal nieuws donderdag 31 augustus 2017

College maakt doelgroepen bekend voor nieuwbouw Plataanhout

Het college heeft besloten om de geplande 27 woningen aan het Plataanhout in Rokkeveen te laten bouwen voor de doelgroepen jongere starters en 55-plussers. Dit zal gebeuren volgens een verdeling van 50/50.

Mooie mix van nieuwe woningen in Leiderdorp Lokaal nieuws woensdag 23 augustus 2017

Mooie mix van nieuwe woningen in Leiderdorp

Op het voormalige ROC-terrein in Leiderdorp ontwikkelen we een nieuwe woonwijk met een mooie mix van appartementen en eengezinswoningen. De appartementen worden straks verhuurd, zowel in de (middeldure) vrije sector huur als in de sociale huur.

Op het voormalige ROC-terrein in Leiderdorp ontwikkelen we een nieuwe woonwijk met een mooie mix van appartementen en eengezinswoningen. De appartementen worden straks verhuurd, zowel in de (middeldure) vrije sector huur als in de sociale huur. De eengezinswoningen zijn ontwikkeld als koopwoningen. Het gaat hier om 42 woningen: tien waterwoningen, negentien hofwoningen en dertien terraswoningen. Met een gezellig, groen plantsoen waar kinderen veilig kunnen buiten spelen. Op een paar minuten fietsen van het centrum van Leiderdorp en op een steenworp afstand van het groen en het water in de polder. En dicht bij de reuring van Leiden. Bij de Zijl biedt een unieke kans op een mooi, nieuw, ruim, eigen thuis.

De koopwoningen hebben allemaal een eigen tuin of terras. De hof- en waterwoningen bieden veel ruimte voor een extra slaapkamer, hobbykamer, werkkamer of speelkamer op de tweede verdieping. In de terraswoningen bevinden de woonkamer en de keuken zich op de eerste verdieping, waar je ook een groot terras hebt met uitzicht op het plantsoen. En op de begane grond heb je een extra ruimte. Handig als je een werkplek aan huis nodig hebt, maar je kunt hem natuurlijk ook gebruiken als extra slaapkamer of als woonkeuken. De openbare ruimte wordt ingericht met mooi groen en een deel van de eengezinswoningen ligt aan het water. Zo ontstaat een gezellig, levendig buurtje

De hofwoningen hebben een woonoppervlak van circa 133 m2, de waterwoningen circa 143 m2 en de terraswoningen circa 115 m2. De v.o.n.-prijzen voor de hof- en waterwoningen zullen naar verwachting variëren tussen de € 320.000 en € 350.000 en de terraswoningen tussen € 280.000 en € 300.000.

Bij de Zijl: wonen tussen stad en polder Lokaal nieuws woensdag 23 augustus 2017

Bij de Zijl: wonen tussen stad en polder

Je hebt je in het verleden aangemeld als geïnteresseerde voor de nieuwe woningen die worden ontwikkeld op het voormalige ROC-terrein in Leiderdorp. De plannen voor de woningen zijn nu verder ontwikkeld. Daarom starten we met een nieuwe naam: Bij de Zijl.

Je hebt je in het verleden aangemeld als geïnteresseerde voor de nieuwe woningen die worden ontwikkeld op het voormalige ROC-terrein in Leiderdorp. De plannen voor de woningen zijn nu verder ontwikkeld. Daarom starten we met een nieuwe naam: Bij de Zijl. Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe website www.bijdezijl.nl. Neem snel een kijkje voor een update over deze mooie, nieuwe woonwijk.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Leiderdorp.

Aanmelden