Actueel

Nieuws

In verkoop vanaf zaterdag 14 april 9:30! Lokaal nieuws vrijdag 13 april 2018

In verkoop vanaf zaterdag 14 april 9:30!

In verkoop!

Het is het zo ver, Bij de Zijl is in verkoop. De inschrijving start vanaf 9:30 op zaterdag 14 april. Alle informatie is te vinden op de website onder downloads. De aanwezigheid bij de start verkoop heeft geen invloed op de toewijzing van de bouwnummers.

 

Hoe worden de bouwnummers toegewezen?

Bij de toewijzing van de woningen in Bij de Zijl proberen we zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. We streven naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven volgt er een willekeurige keuze. Daarbij wordt uiteraard wel gekeken of op basis van de aangeleverde financiële gegevens de aankoop van de woning financieel haalbaar is. Na de toewijzing worden de niet toegewezen kandidaten op de reservelijst geplaatst. Indien een kandidaat koper niet overgaat tot aankoop van een woning, worden eerst de kandidaten van de reservelijst benaderd. Dit gebeurt weer middels een willekeurige toewijzing. Indien er geen kandidaten meer op de reservelijst staan, worden de mensen van de wachtlijst benaderd (degenen die na de sluitingsdatum hebben ingeschreven).

 

De inschrijving sluit op zondagavond 22 april om 23:59. Voor die tijd moet uw inschrijving digitaal bij ons binnen zijn. Kandidaten die een bouwnummer toegewezen hebben gekregen zullen de eerste week van mei telefonisch worden benaderd door Drieman Garantiemakelaars om een afspraak te maken. De overige kandidaten krijgen per email bericht dat zij op de reservelijst worden geplaatst.

 

We hopen je hiermee zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd en kijken uit naar de digitale inschrijving.

 

Met vriendelijke groet,

 

Verkoopteam Bij De Zijl

 

Regionaal nieuws dinsdag 20 maart 2018

Pijnacker offert geen glas op voor woningbouw

Aan tuinders in het gebied Oostland wordt hun toekomstvisie gevraagd. Niet voor ontwikkeling van nieuwe woningbouwlocaties, maar voor versterking van de tuinbouw.

Regionaal nieuws dinsdag 20 maart 2018

De pilaren van het Meelpakhuis worden zichtbaar

De ’wokkel’ in het Meelpakhuis, zegt Meelfabriek-eigenaar Ab van der Wiel: ’die houden we in ere’. Om de voormalige transportbaan voor meelzakken komt straks, als het monumentale gebouw wordt omgebouwd tot ’lofts’, het trappenhuis.

Met een gids zie je meer Lokaal nieuws vrijdag 09 maart 2018

Met een gids zie je meer

Kom je voor het eerst in Leiden? Of denk je Leiden al heel goed te kennen? Dat maakt dus niet uit. Met de historische stadswandelingen van Cicerones leer je de stad anders kennen. Van maart tot en met oktober kun je ieder weekend een andere route bewandelen. Cicerone betekent gids en zij is dan ook cruciaal. Onder het motto ‘met een gids zie je meer’ ontdek je de stad opnieuw. En opnieuw.

Ben je een lekkerbek? Ga dan met Go Food Tours op pad voor een culinaire wandeling langs restaurants, bars, cafés en delicatessenwinkels. Behalve leuke wetenswaardigheden over Leiden krijg je ook heerlijke proeverijtjes opgedist. Echt een keertje doen.

Rondje Warmond, Lisse: echte aanrader Lokaal nieuws vrijdag 09 maart 2018

Rondje Warmond, Lisse: echte aanrader

Hou je van een lekker fietstochtje in het weekend? Een rondje Leiden, Warmond, Lisse en terug is een echte aanrader. Ruim 30 kilometer door weilanden en polders, langs sloten en de plassen. Onderweg kom je langs de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Holland. Zoals historisch Warmond met zijn lage, gepleisterde dorpshuisjes en monumentale herenhuizen. Langs oude molens, zoals de Zwanburgermolen en de Lisserpoelmolen, waarvan er velen ook nog werken. Langs buitenplaatsen, kerken en landgoederen. Neem even een kijkje bij kasteel Keukenhof en pak een terrasje in Lisse. Via de polders in strakke lijnen weer terug. Genieten van groen en water. En rust. Vanaf mei (als de veerponten weer allemaal varen), is ook een rondje Kagerplassen adembenemend met drie vaartochtjes over de plassen. Kijk voor meer mooie fietsroutes op www.routeyou.nl. 

Regionaal nieuws donderdag 08 maart 2018

Leidse raad stemt in met woningbouw op kop Rooseveltstraat

Het gebouw waar de hoofdvestiging van SCAL Medisch Diagnostiek is gehuisvest, gaat tegen de grond. Eigenaar Immo Selekt wil op die locatie een complex met circa honderd appartementen bouwen.

Regionaal nieuws woensdag 07 maart 2018

Woningbouw en brandweerkazerne op plek oude postkantoor Schipholweg

Aan de Schipholweg in Leiden komen 140 appartementen bovenop de nieuw te bouwen kazerne voor de brandweer in Leiden-Noord. Het postkantoor is al enige tijd dicht en ook het sorteren van de post wordt op die locatie gestaakt.

Regionaal nieuws dinsdag 28 november 2017

Meer dan een ton winst op Wassenaarse woning

Wie zijn huis eerder dit jaar in Wassenaar heeft verkocht, ving gemiddeld 122 duizend meer dan de aankoopprijs. Bij liefst vier op de vijf woningen maakten huiseigenaren tien procent of meer winst.

Regionaal nieuws dinsdag 21 november 2017

Gemeente wil onnodig veel woningen bij Duivenvoorde

De gemeente Leidschendam-Voorburg wil onnodig veel woningen in de Duivenvoordecorridor (DVC). De woningprijzen zijn sterk gestegen. Dan kun je al met veel minder woningen het verlies op het project binnen de afgesproken grenzen houden.

Regionaal nieuws dinsdag 24 oktober 2017

Zo! Zoetermeer: geen verhoging van de OZB voor woningen

ZÃ! Zoetermeer zal er volgende week bij het begrotingsdebat voor pleiten dat de OZB (Onroerendezaakbelasting) voor woningen niet toeneemt met een inflatiecorrectie van 2,6 procent.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Leiderdorp.

Aanmelden